Poznati sarajevski mačak Asim dobio kućicu

Popularno

Povezano


Umiljati crno-bijeli mačak, koji je do sada vrijeme provodio na otvorenom, sada ima svoje sklonište, a uposlenici i posjetioci obližnjih objekata brinu se da mačak Asim uvijek bude sit. Također, Asimu najviše pažnje posvećuju radnici HubHomeWork, ali i studenti koji svakodnevno dolaze u Hub, prenosi Klix.
Na inicijativu studentice Nejre, Zemir Bihorac, koji se bavi izradom zaštitinih konstrukcija i kućica za životinje, odlučio je jednu takvu pokloniti mačku Asimu.
Prošle sedmice Bihorac je donirao i postavio kućicu za ulične mačke na javnoj površini u Kolodvorskoj ulici.

- Marketing -

“Studentica Nejra i ja došli smo na ideju da postavimo kućicu za mačka Asima. Mi smo i ranije na jednoj lokaciji na području općine Centar postavili jednu kućicu za mačke. Nas dvoje sarađujemo po tom pitanju. Ona je imala zamisao kako bi trebala izgledati kućica, a ja sam iznio svoje ideje te smo se usaglasili. Napravio sam kućicu, a potom je postavio u Kolodvorskoj, za mačka Asima”, kazao je.
Bihorac se bavi izradom kućica i zaštitnih konstrukcija za kućne ljubimce, a često pravi i instalacije za životinje, koje su namijenjene za javne površine.
“Nedavno sam napravio konsturkcije za životinje u parku ‘Kemala Montena’, ali imam u planu izraju još kućica koje će se također naći na javnim površinama”, kazao je.
Veliko je interesovanje za izradu konstrukcija za kućne ljubimce, kako kaže, planira proširiti proizvodnju s obzirom na veliku potražnu za njegovim proizvodima, prenosi Klix.

- Marketing -

Najnovije