17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Poznata imena svih kandidata za ministre nove Vlade ZDK

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Poznata su imena svih kandidata za ministarske pozicije u novom sastavu Vlade Zeničko dobojskog kantona,čiji je mandatar Miralem Galijašević (SDA) iz Zenice.

Kandidati Demokratske fronte su dr. Bojan Gvozdenović iz Zenice,za ministra zdravstva,Goran Bulajić iz Zenice za ministra prostornog uređenja,prometa i komunikacija i zaštite okoline,te Hajrudin Žilić iz Olova za ministra Ministarstva unutrašnjih poslova.

U Kantonalnom odboru Demokratske fronte za RTV Zenica je večeras potvrđena ova lista kandidata za ministre uz napomenu da se tek sutra očekuje zvanični dokument iz centrale ove stranke u Sarajevu.

Kantonalni odbor HDZ je predložio Andreja Kajića iz Žepča za resor finansija i Zvonimira Anđelića iz Usore za ministra privrede.

Odranije je poznato 5 kandidata za ministre SDA. To su Himzo Smajić iz Tešnja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Nuredžehan Šahinović iz Žepča za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Fahrudin Čolak iz Olova za boračka pitanja, Mirnes Bašić iz Kaknja za pravosuđe i upravu, te Mensur Sinanović iz Zavidovića za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Prema najavama članova rukovodstva Skupštine ZDK,novi sastav Vlade trebao bi biti potvrđen na sjednici koja se očekuje do kraja februara ili početkom marta.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO