Poznat po herojskim činovima: Ovaj policajac je spasio ženu nakon njenog skoka u Vrbas

Popularno

Povezano

Pomoćnik komadira banjalučke Policijske stanice Obilićevo Budimir Popović nesebičnim podvigom jutros je spasio ženu koja je skočila u hladan Vrbas i tako u svoju karijeru upisao još jedan human čin kojim je sačuvao ljudski život.

Ovaj hrabri policajac u svojoj karijeri od 25 godine spasio je više osoba, a od jedne osobe je oteo bombu kako ne bi ubila sebe i druge, a drugu je spričeio da iz pištolja pobije mladiće s kojima se zavadio.

- Marketing -

Jako mračno

Popović je za “Glas Srpske” kazao da je jako ponosan i sretan na sebe što je uspio da spasi ženu iz Vrbasa, te skromo dodao da mu je to svakako posao.

Ispričao je da je jutros oko šest sati prijavljeno da žena hoće da skoči u Vrbas sa Rebrovačkog mosta u Banjaluci.

– Odmah smo organizovali patrole, a u među vremenu je javljeno da je žena već skočila. Odmah sam sjeo u vozilo i krenuo prema restoranu “Sidro” jer sam pretpostavio da bi je voda tu mogla donijeti te počeo pretraživati teren – rekao je Popović.

Istako je da je bilo jako mračno pa je pretraga bila otežana, ali da tu nije našao ništa.

  • Tragao sam metar po metar obale više od 50 minuta. Dok sam putem telefona pričao sa komandirom kako ću otići još dalje gdje se Vrbas nakon ostrva spaja začuo sam neki uzdah. Krenuo sam prema mjestu odakle sam čuo zvuk i uočio sam ženu crvene kose – rekao je Popović.

Dodao je da je Vrbas tu bio visok, a žena bliže drugoj obali pa je on otrčao do vozila te otišao do Toplane i prešao preko mosta.

Preskočio ogradu

  • Preskočio sam ogradu mosta i strčao do vode gdje nesretna žena bila zakačena za panj. Izvukao sam je iz vode i bila je sva promrzla, a davala je znakove života. Ubrzo su stigle kolege i služba hitne pomoći i odvezli su je. Srećom, kako sam čuo, sada je ona stabilno i dobro – kazao je Popović.

Ovaj hrabri policajac u svojoj karijeri ima više nesebičnih akcija spasavanja. On je 2006. godine zajedno sa kolegom učestovao u akciji savladavanja Banjalučanina koji je pucao na okupljene mladiće ispred njegove zgrade. Osim toga 2016. godine tokom redovnog obilaska terena u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Banja Luci od jedne osobe je oteo bombu sa izvađenim osiguračem i tako spriječio da je aktivira. Također je 2017. godine učestovao u spasavanju žene koja je pokušala da skoči u Vrbas kod tvrđave Kastel.

- Marketing -

Najnovije