Poznat identitet poginulih pilota u padu aviona Mig 21

0

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona Mig-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.
 
Imena pilota zvanično je objavilo Ministarstvo odbrane.
Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.
 
Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.
 
Avion Mig-21 pregledan je prije polijetanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, navelo je Ministarstvo odbrane.
 
Avion Mig-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9,10 sati u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom.
Hayat.ba