Poznaniku platio rundu, ovaj mu kasnije ukrao auto i razbio ga!

Popularno

Povezano

Branko iz Kozarevca, nedaleko Đurđevca, neće po dobrom pamtiti kozarevačku zabavu u povodu Rokova jer je ostao bez auta, VW bore, ali dugo će pamtiti način na koji je ostao bez njega.

Da stvar bude još gora za Branka, lopovu koji mu je iz džepa ukrao ključeve auta još je „zavrnuo“ i rundu ni ne sluteći da će poznanik, inače 17-godišnjak iz Kloštra Podravskog, bez imalo ustručavanja ukrasti, nakon što popije piće na njegov račun, a potom i razbiti auto.

- Marketing -

Naime, 17-godišnjak je u noći na ponedjeljak s ključevima koje je ukrao Branku sjeo u njegovu VW boru i krenuo prema Đurđevcu, a na đurđevačkoj obilaznici izletio je s ceste i „okrenuo“ auto na krov.

U izlijetanju je 17-godišnjak lakše povrijeđen, a VW bora više nije u voznom stanju. Na kraju je Branko, zbog „totalke“ na autu, oštećen za 30.000 kuna (oko 7.800 KM), a odštetu će morati tražiti od 17-godišnjaka.

  • Najviše me boli činjenica da zapravo u nedjelju uopće nisam vozio auto jer me supruga dovezla do kafića i ostavila mi je ključeve koje sam stavio u džep. Uvijek mi ključevi vire iz džepa i to je očito primijetio 17-godišnjak i došao na ideju da ih ukrade. Kako se poznajemo, njemu i njegovu društvu sam pozvao rundu pića, a najvjerovatnije kad je prolazio pokraj mene polako je „povukao“ ključeve tako da ne osjetim – priča nam Branko.

Kako je s društvom malo više „zavirio“ u čašicu, Branko nije želio voziti pa je pješice otišao doma, a pravi šok izazvao je poziv i buđenje oko pet sati ujutro.

  • Telefon je zazvonio oko pet i javila se supruga kojoj je rečeno da zovu iz policije zbog mog auta. Prvo sam mislio da me netko od prijatelja zeza i rekao sam supruzi da spusti slušalicu. No, odmah je uslijedio ponovni poziv i tad sam zapravo postao svjestan da nije riječ ni o kakvoj šali. Dodatno sam se šokirao kad sam vidio kako izgleda auto. Policija je odmah otkrila da je kradljivac moj poznanik jer je nakon izlijetanja otišao u Hitnu pomoć pa su ljekari prijavili da je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći – kaže Branko.

Na odštetu od osiguravajuće kuće, dodaje Branko, ne može računati jer je auto ukraden njegovom nepažnjom.

Seriju nesretnih okolnosti za Branka upotpunila je i činjenica da je u autu imao i novčanik iz kojeg je 17-godišnjak ukrao 1500 kuna (skoro 400 KM).

  • Svi pehovi koji su mi se mogli dogoditi na kraju su se dogodili. Jedina je sreća da u manjem pretincu u novčaniku lopov nije našao novčanicu od 1000 kuna (oko 250 KM) pa zapravo nije ukrao sav novac. Sad sam jednostavno prisiljen privatnom tužbom tražiti odštetu – zaključio je Branko.

Policija je izvijestila kako se provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 17-godišnjak tokom noći 22./23. kolovoza u Kozarevcu neovlašteno uporabio osobni automobil VW bora zagrebačke registarske oznake u kojem su bili originalni ključevi, a koji je bio parkiran u blizini nogometnog igrališta te iz vozila ukrao novčanik s novcem i dokumentima. Maloljetnik je 23. augusta oko 1.40 sati u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara pod utjecajem alkohola od 0,79 promila i prije položenog vozačkog ispita prouzrokovao saobraćajnu nesreću s materijalnom štetom.

  • Prema maloljetniku će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – kazali su.

Ova je priča objavljena u 30. augusta u printanom izdanju Podravskog lista.

- Marketing -

Najnovije