5.5 C
Kakanj
Nedjelja, 24 Januara, 2021

Poziv registriranim fizičkim i pravnim licima koja su proširila ili namjeravaju proširiti djelatnost: Dodjela podsticajnih sredstava-projekat “Proširi svoj posao u Kaknju”, rok za prijave 17.7.2015. godine

Na osnovu Programa utroška sredstava iz Budžeta Općine Kakanj za podsticaj razvoju poduzetništva i obrta za 2015. godinu, broj: 01/1-31/15 od 29.1.2015. godine, usvojenog od strane Općinskog vijeća, Općinski načelnik objavljuje

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava

za razvoj poduzetništva i obrta za 2015. godinu, projekat “Proširi svoj posao u Kaknju”

Pozivaju se registrirana fizička i pravna lica – obrt i mala preduzeća, a koja su proširila ili namjeravaju proširiti djelatnost na području općine Kakanj i dodatno zaposliti nove radnike u 2015. godini, da mogu podnijeti zahtjev za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta u 2015. godini.

Podsticajna sredstva su namijenjena za sufinansiranje troškova nabavke mašina i druge opreme i stalnih sredstava u iznosu do 30% od vrijednosti nabavke, s tim da je maksimalan iznos sufinansiranja 5.000,00 KM.

Zainteresovani uz prijavu na Javni poziv dostavljaju i sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

  1. Zahtjev, koji se može preuzeti na prijemnoj kancelariji Općine Kakanj;
  2. Biznis/poslovni plan;
  3. Rješenje o registraciji društva ili obrtničke radnje;
  4. Račun za nabavku opreme za proširenje djelatnosti;
  5. Obrazac JS 3100 za prijavljene novouposlene radnike;
  6. Uvjerenje da lice nema obaveza po osnovu poreza.

Zahtjevi sa ostalom neopodnom dokumentacijom predaju se na prijemnoj kancelariji Općine Kakanj najkasnije do 17.7.2015. godine.

Uslovi i kriteriji za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u Programu utroška sredstava iz Budžeta Općine Kakanj za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2015. godinu (Program se može vidjeti klikomovdje).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj, zgrada Općine, III sprat, kancelarija broj 18, ili na broj telefona 032/771-800 (centrala, birati broj 2), svakog radnog dana od 7:00 do 15:30 sati.

 

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO