Poziv poslodavcima da se prijave na dodatni javni poziv radi angažiranja volontera

0
226

Općina Kakanj je prije nekoliko dana uputila dodatni javni poziv poslodavcima da se prijave radi angažiranja volontera kako bi oni stekli godinu radnog staža, te tako jednostavnije dolazili do radnog mjesta.

Volonterima će Općina Kakanj isplaćivati topli obrok, a projekat je zamišljen kao pomoć privredi, ali i kao način iskazivanja društvene odgovornosti i solidarnosti poslodavaca koji učešćem u projektu imaju priliku pokazati razumijevanje za potrebe mladih ljudi iz Kaknja da steknu prvo radno iskustvo.

Na prvi javni poziv prijavio se određeni broj poslodavaca, te im ovom prilikom zahvaljujemo za taj čin. Nadamo se da će se kroz dodatni javni poziv prijaviti još poslodavaca jer u prvom krugu brojka prijavljenih poslodavaca nije bila dovoljna.

Bilo je i određenih poslodavaca koji su se interesirali za projekat volontiranja u smislu mogu li oni sami odabrati kandidata sa liste ili tražiti ovog ili onog kandidata kojeg poznaju ili su u srodstvu. Međutim, Općina Kakanj neće postupati po željama poslodavaca jer bi to bila nepravda prema kandidatima. Poslodavcima će biti dodijeljeni kandidati sa stručnom spremom za koju je poslodavac iskazao interes sa liste koja će biti kreirana po kriterijima i bit će objavljena na službenoj web-stranici u skladu sa praksom Općine Kakanj da sve radi transparetno i da sve bude predstavljeno javnosti. (Press Općine Kakanj)

Detaljnije informacije saznajte klikom ovdje: Dodatni javni poziv za izbor poslodavaca za volonterski rad

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram