14 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Povodom ramazana Mustafa Alajmović pozvao insane da mu uplate zekat ili vitreAlajmović je u žižu javnosti dospio nedavno kada su obznanjeni dokazi njegovog lagodnog života, a što je izazvalo ogorčenje bosanskohercegovačke javnosti koja s pravom sumnja da je sve to činio novcem dobrih ljudi.

Mustafa Alajmović, poznat po radu sa džemovima i sokovima pod parolom “Ko nema, nek’ uzme halal je”, objavio je na svom Facebook profilu da “insani koji odluče njemu dati zekat i vitre da će biti iskorišteni za Zehrino liječenje i vraćanje Mustafinih dugova.”

Mustafa je sada ponovo otvorio Facebook stranicu preko koje vodi svoj biznis, kojeg je najavio registrovati kao trgovačku djelatnost, ali i preko koje skuplja humanitarnu pomoć.

Brojni pratioci su iskazali različita mišljenja po pitanju ove Mustafine objave, od onih koji ga podržavaju do onih koji ga osuđuju, piše Crna-hronika.info.

“Insani koji odluče da će ove godine akobogda slati zekat ili vitre meni mojoj porodici bit će upotrebljen za Zehrino liječenje koje slijedi ili za dugove koje mi imamo”- napisao je Mustafa Alajmović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, on je u žižu javnosti dospio nedavno kada su obznanjeni dokazi njegovog lagodnog života, a što je izazvalo ogorčenje bosanskohercegovačke javnosti koja s pravom sumnja da je sve to činio novcem dobrih ljudi.

Tužilaštvo ZDK formiralo predmet

Podsjetimo, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) formiralo je predmet protiv poreznog obveznika domaća radinost “Ko nema halal je”, kao i Mustafe i Zehre Alajmović iz Breze

-Uvidom u evidenciju ovog Tužilaštva, utvrđeno je da je protiv Alajmović Mustafe i Alajmović Zehre formiran predmet na osnovu informacije Uprave policije Zenica o obavljenom inspekcijskom nadzoru od strane Porezne uprave FBiH, kod poreznog obveznika – domaća radinost “Ko nema halal je” i građana Alajmović Zehra i njenog supruga Alajmović Mustafe iz Breze, a zbog velikog priliva novčanih sredstava putem Paypal servisa žiro i deviznih računa koje koristi Alajmović Mustafa – saopšteno je ranije.

Informaciju o provjerama od strane Sektora kriminalističke policije, a kada se radi o slučaju “Alajmović”, potvrdila je i Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO