Povezano

Potvrđena optužnica: Dileri pokušali probiti barikadu, policija im pri hapšenju pronašla spid i marihuanu


Pravosuđe u Zeničko-dobojskom kantonu potvrdilo je četiri optužnice osobama koje se terete za posjedovanje i preprodaju droge. Optužnice su podignute protiv pet osoba, a potvrdili su ih općinski sudovi u Visokom, Zenici i Zavidovićima.

- Marketing -

U Visokom su potvrđene optužnice protiv Semira Kove iz Visokog i Armina Bajrića iz Breze. Kovu su 6. decembra 2020. godine, na području Visokog, zaustavili i kontrolisali pripadnici PS Visoko u mjestu Seoča i tom prilikom kod njega pronašli jedan smotuljak marihuane vezan u čvor težine 22,238 grama. Prilikom pretresa njegovog stana u Visokom policajci su pronašli tri digitalne vage. Bajrić je optužen nakon što su ga 12. avgusta 2020, u mjestu Podžupča bb, zaustavili pripadnici policije dok je upravljao Seatom. Kod starog i već osuđivanog poznanika policajci PS Breza su pronašli kesicu i paketić spida, pripremljene za uličnu prodaju, kao i paketić marihuane.

Općinski sud u Zavidovićima, zbog posjedovanja i preprodaje droge, potvrdio je optužnicu protiv Nadira Hercega i Amira Mašića, s tim što je Herceg optužen i za sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, te za oštećenje tuđe stvari.

Naime, 29. septembra 2020, u 18.15 sati, policija je pokušala zaustaviti njih dvojicu koji su se vozili u neregistrovanom Passatu na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake (vlasništvo M. R).

Oni su se kretali lokalnim putem iz pravca Jablanice prema Bijeloj Ploči, a kada je Herceg ugledao policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom na cesti, pokušao je pobjeći. Krenuo je unazad, a kada to nije uspio, ponovo je pokrenuo vozilo i zabio se prednjim dijelom svoga vozila u prednji desni točak službenog vozila. Kada ga je policija PS Maglaj uhapsila i pretresla, kod Hercega je nađeno 14 paketića sa ukupno 232,432 grama spida. Od Mašića su oduzeti 31 paketić spida i četiri paketića marihuane.

Općinski sud Zenica potvrdio je optužnicu i protiv Amela Kestenovića kod kojeg su prilikom pretresa kuće u Zenici pronađene kesica ekstazija i kesica spida upakovane u papir-uputstvo za lijek Xanax.

Dodajmo da je policija u ZDK-u u periodu januar – septembar 2021. evidentirala 264 krivična djela u vezi sa zloupotrebom droge, što je za 40,81 posto manje nego prethodne godine. 

- Marketing -

Najnovije

Popularno