13.9 C
Kakanj
Petak, 23 Aprila, 2021

Potvrđena optužnica protiv Kakanjca i Visočanina zbog krađe u vikendicu

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 03.12.2020. godine podiglo je optužnicu protiv Đ.E. iz Kaknja, osuđivanog više puta za razna krivična djela i H. A. iz Visokog, neosuđivan, zbog krivičnog djela teška krađa.

Protiv gore navedenih optužnica je podignuta zbog toga što su, kako se navodi u optužnici, noću 8. na 9. maja 2020. godine na području općine Kakanj, zajedno, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, došli do vikendice, koja se nalazi u mjestu P. b.b. vlasništvo Š.A., te pomoću fizičke snage i podesnog predmeta nasilno pokidali zid od drveta, gdje je nastao otvor dimenzija oko 90×70 cm, nakon čega su nasilno otvorili ulazna vrata na šadrvanu, odakle su oduzeli i prisvojili 15 komada buntova bodljikave žice, pet komada žičane ograde dužine po 25 m, neutvrđenu količinu bakarnog posuđa, jednuneispravnu bušilicu NN amrke, narandžaste boje, jednu neispravnu bušilicu NN marke, zelene boje, jedan motor od vozila kombi T2 i dijelove od motora, neutvrđenu količinu bakarnog posuđa, neutvrđenu količinu sitnog alata i gedora, dvije plinske bioce po 5 litara, posteljinu, baterijske lampe, med u teglama i armaturne šipke, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta, na koji način su oštetili Š.A. za iznos od 3,600 KM, čime su počinuli krivično djelo teška krađa iz člana 287. stav 1.  Tačka a) u vezi sa članom 31. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 09.12.2020. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

(Kakanj-x.com)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO