“Potroši opet u njihov džep, a za svoju familiju ništa. To su sve lopovi”

Bh. entitet Republika Srpska odlučila je da se pridruži zemljama poput Srbije i Mađarske i da uvede vaučere koje bi domaći turisti mogli da iskoriste na turističke sadržaje u zemlji.

S druge strane, većina građana bi radije da im je Vlada Republike Srpske dala pomoć u novcu, jer su kako ističu, ionako dovedeni na rub egzistencije.

Predsjednica Republike Srpske je za sve građane u RS-u najavila poklon vaučere od 100 KM. To nisu vaučeri kojima možete da platite struju, interent, kablovsku ili možda da odete u pekaru da kupite kilogram hljeba, ili u mesaru za pola kile mesa i slično.

Ovdje su u pitanju vaučeri koje možete da potrošite isključivo za odmor i to uz uslov da uplatite najmanje tri noćenja. Na ovaj prijedlog vlasti, građani su malo reći razočarani, pitaju se zar nam je u ovo vrijeme neimšatine i nesigurnosti važniji odmor od hljeba, hrane i računa.

“Penzija je ovdje 240 KM, niko nam nije nijedne maske dao za vrijeme epidemije, a sada će da daju vaučere da idem na zimovanje, pazi, molim te”, komentariše jedna od građanki RS u anketi “BN TV“.

Oni navode da je to glupost jer većini građana treba novac.

“Meni ne treba, ne moraju mi dati, mene pomaže moj sin koji je otišao vani da radi da finansira ovu državu. Naša djeca su u inostranstvu da bi roditelje izdržavali, sram ih bilo.”

“Kakav račun ja imam sa tih sto maraka? Da li sam nahranila svojih petoro djece sa tih 100 KM”, pitaju se stanovnici Republike Srpske.

A nakon što su mnogo puta prevareni, oni s pravom pitaju se da li je riječ o još jednoj prevari vlasti? Sumnjaju da se favorizuju ugostiteljski objektu u vlasništvu ljudi bliskim vlastima.

“Možda oni tu gdje imaju svoje, možda tu da se troši, gdje su njihovih prijatelja, kumova, a to je samo prevara za mene”, kažu građani.

Možda vam se svidi

Leave A Reply