Potresna ispovijest: Tamna strana MUP-a Republike Srpske

Potresna ispovijest čobana sa Manjače Boška Diljevića o torturi i premlaćivanju koje je preživio pod stare dane u režiji inspektora MUP Republike Srpske još jednom je ukazala na mračnu stranu policije.

Boško i njegov brat Bogdan uhapšeni su prošle sedmice zbog sumnje da su odgovorni za nestanak i smrt mladića Bojana Koprene kojem se svaki trag izgubio još 2014. godine, piše Srpskainfo.

Priča Boška Diljevića vjerovatno ne bi ni ugledala svjetlost dana da je ostao u pritvoru, ali je javnost ipak, iz prve ruke mogla čuti kako pojedini inspektori MUP RS i dalje zloupotrebljavaju posao i nekažnjeno kaljaju ugled institucije u kojoj rade.

Diljevići su nakon hapšenja odvedeni u šumu, gdje je Boško krvnički udaran kocem po telu, jer je odbijao priznati ubistvo?!

Riječi kojima bi se opisalo ponašanje ovih inspektora nisu za javnost.

Iako policija raspolaže savremenom tehnologijom u prikupljanju dokaza, pojedini inspektori očigledno ne mogu izaći iz mračnog doba u kojem su bejzbol palice „poligrafi“ i nezaobilazan način ispitivanja.

Umjesto da su se u MUP RS sa ovakvima obračunali u startu i tako pokazali javnosti da im je stalo do ugleda ove institucije, nasilni inspektori su i danas zaštićene vrste.

Sve dok takvi inspektori rade i kriju se iza svete značke MUP Republike Srpske, za koju su život dali mnogi pošteni ljudi, narod neće imati povjerenja u svoju policiju, a svakoga dana smo svjedoci šta to znači.

Možda vam se svidi

Leave A Reply