20.1 C
Kakanj
Utorak, 18 Maja, 2021

Potrepštine koje su duplo jeftinije u Njemačkoj nego u BiH


Gledateljka N1 koja živi na relaciji Njemačka – BiH, odnosno Freiburg – Sarajevo, poslala je snimak koji pokazuje da su neki proizvodi koji spadaju u svakodnevne potrepštine kod nas duplo skuplji. Najdrastičnija razlika je u cijeni higijenskih proizvoda.
Dezodoransi u spreju i stiku koji su u Njemačkoj euro ili euro i po, kod nas su u jednom marketu 6,70 KM. U drugom 6,60.
U nekim marketima moguće ih je pronaći po nešto nižim akcijskim cijenama. Pasta za zube koja je u Freiburgu 1,30 euro, kod nas je 5,30 KM, odnosno 5,20. Gelovi za tuširanje, koji su u Freiburgu 1,80 euro, kod nas su oko 5 KM.
“Ja ću pokušati to slikovito da objasnim. Da uzmemo primjer BiH i bilo koja evropska zemlja npr. Holandija. Kada se napuni budžet, i jedne i druge zemlje, Holanđani gledaju da od tog budžeta što više subvencioniraju. Što više novca daju svojim poljoprivrednicima, kroz razne pomoći, donacije, garantovani otkup… S druge strane otvaraju javne nabavke koje su za poljoprivrednike i proizvođače prehrane način da dobiju što veća sredstva”, pojašnjava Draško Aćimović
Više pogledajte u prilogu N1

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO