Potpredsjednik Narodne skupštine: RS ne može ukinuti ni Komšić ni bilo ko drugi– Onaj ko poziva na nametanje nekih zakonskih rješenja u jednoj demokratskoj zemlji sigurno ne želi dobro toj zemlji, rekao je Petković.

Potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković izjavio je za Srnu da Republiku Srpsku ne može ukinuti ni Željko Komšić ni bilo ko drugi, kako on kaže, budući da je subjektivitet i pravni poredak RS-a priznat Dejtonskim mirovnim sporazumom.

- Marketing -

Reagujući na izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića upućene međunarodnoj zajednici s ciljem usvajanja Zakona o negiranju genocida, ali i zakona o posebnom statusu Srebrenice, Petković je naveo da Komšić želi nametnuti kolektivnu odgovornost srpskom narodu za zločine počinjene u Srebrenici.

– Komšić želi da Srbe označi genocidnim, ali i sve njene institucije, te RS, što je potpuno pogrešno. Onaj ko poziva na nametanje nekih zakonskih rješenja u jednoj demokratskoj zemlji sigurno ne želi dobro toj zemlji, rekao je Petković.

Prema njegovim riječima, zna se šta je to parlamentarna procedura i na koji način se mogu uputiti određena zakonska rješenja.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano