Potop u Hrvatskoj: Potopljene kuće, restorani; Vatrogasci cijelu noć i dan u akciji

Tokom noći i jutra snažno oborinsko nevrijeme potopilo je Krk. Od ponoći do jutra palo je 168 litara po četvornom metru, a lokalno i puno više. Ljudi su iz vode morali izvlačiti i spašavati životinje, o čemu svjedoče snimke i fotografije nastale na području Kimpi kod grada Krka gdje je bila i najgora situacija, prenosi RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Sanja skočila je u odjeći u bujicu kako bi spasila svoja dva psa. Vatrogasci su cijelu noć i dan u akciji, izvlače automobile i ispumpavaju vodu iz objekata. Potopljene su kuće, restorani i poslovni objekti, no najvažnije je da nitko nije ozlijeđen.

“Do sada smo odradili 24 intervencije, uglavnom se radi o ispumpavanjima. Imali smo dva uklanjanja prepreka uslijed odrona zbog velikih oborina i dva izvlačenja osobnih automobila koja su zaglavila u vodi, a ostalo su ispumpavanja po poslovnim i stambenim objektima”, rekao je za RTL Danas Goran Grubišić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina Brusić, vlasnica poplavljenog restorana na Krku, rekla je da je kiša padala više od dva sata.

“Noćas oko 23 sata krenula je kiša koja neprestano padala dva, možda dva i pol sata. Majka priroda je takva da nam se desilo to što nam se desilo. Poplavio je podrum, ima neka žila kucavica koja ide i nema tu spasa. Ne mogu reći kolika je šteta u restoranu dok se ne očisti i dok ne vidimo što je dolje”, ispričala je.

Na najpogođenijem području na Krku mještanin Ivom Anić je u bujici vode spašavao životinje.

“U svojih 50-ak godina života nikad nisam doživio toliko kiše. Jutros sam došao, tu mi je skladište i dva psa koji to čuvaju, a iz hobija imam golubove i papige. Pse sam uspio spasiti, kod susjede su zatvoreni u boksu, plivali smo do njih da ih spasimo. Kombi i sve mašine su pod vodom. Oko 70 posto ptica uginulo je, ne ponovilo se”, rekao je Anić.

Kaže da su pod vodom i obližnja polja gdje su posađeni krumpiri i drugo povrće.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE