Poslije razvoda: Fiat prerezao napola i dio odvezao bivšoj supruzi

Četrdesetpetogodišnji Prijedorčanin G. V. (ime poznato redakciji Avaz-a) bukvalno je nakon razvoda podijelio imovinu koja je odlukom suda pripala njegovoj sada već bivšoj supruzi.

Izrevoltiran što se u diobi našao i njegov automobil Fiat 128, koji mu je nekoliko godina prije braka kupio otac, G. V. ga je odvezao kod limara i zamolio ga da automobil prepili napola!

– Tražili su da taj automobil, tada vrijedan 2.800 KM, prodam i da polovinu novca dam bivšoj supruzi. Pozvao sam advokata i notara i u njihovom prisustvu sve popisao, procijenio, a onda automobil odvezao limaru kojem sam dao precizna uputstva šta treba raditi. Čovjek je bio u čudu, jer nešto slično do tada nije radio. Preciznim rezom i bez ikakvih oštećenja Fiat je presječen na dva dijela – ispričao nam je detalje bizarne podjele imovine Prijedorčanin koji je odlučio bivšoj dati zadnji dio automobila.

Natovario ga je na traktor i odvezao u njeno dvorište.

– Nas dvadesetak sjeli smo na traktor i odvezli joj pola Fiata. Ponijeli smo i pečenje, a sve začinili i pjesmom. Sve sam prijavio i policiji da ne bi slučajno ispalo da sam joj u dvorište izbacio neku starudiju, a ne pola imovine koju je, između ostalog, dobila nakon razvoda. Ali, umjesto da mi zahvale, njeni su me počastili prilično pogrdnim riječima – kazao nam je G. V., koji je kasnije saznao da je njegova bivša supruga zadnji dio Fiata prodala na otpad.

Prijedorčanin je svoj dio automobila, u kojem je bio motor, prodao u dijelovima i za njih dobio oko 400 KM. Kaže da još nije čuo da je neko, na našim prostorima, na ovakav način dijelio imovinu.

Autor: M.Z. / Avaz.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.