Poruka predsjednika Glavnog vijeća HNS-a: Božo Ljubić opet prijeti trećim entitetom, ne isključuje ni sukobe

Popularno

Povezano– Tko god pokušava od ove zemlje napraviti zemlju dva entiteta, eliminirajući hrvatsku komponentu, ne čine dobro ovoj zemlji, kazao je Ljubić.

Hrvatski narodni sabor u BiH i pregovarači koji će razgovarati o Izbornom zakonu se trebaju I moraju držati onih zemeljnih načela BiH prema kojima je to zemlja, treba biti i država tri entiteta, izjavio je Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS -a, prenosi Patria.

- Marketing -

Ovim je Ljubić potpuno demaskirao politku koju zagovara prvenstveno HDZ i njegov lider Dragan Čović. Otišao je Ljubić i korak dalje tvrdeći da bošnjačke stranke pokušavaju od Federacije BiH stvoriti pandan RS -u.

-To ne može proći jer to vodi u raspad BiH i moguće sukobe. Tko god pokušava od ove zemlje napraviti zemlju dva entiteta, eliminirajući hrvatsku komponentu, ne čine dobro ovoj zemlji, kazao je Ljubić.

Prema njegovim riječima u ovom momentu je najvažniji dogovor Hrvata i Bošnjaka na način da svaki od tri naroda bude zastupljen po svojim legitimnim političkim predstavnicima, posebice u institucijama koje su za to predviđene a to su Predsjedništvo BiH i domovi naroda i ići za tim da se zadobije legitimitet Hrvata i Bošnjaka u Vijeću naroda RS, kazao je Ljubić.

Alternativa tome je, dodao je, teritorijalna federacija gdje bi svaki od tri naroda imao većinu u jednoj od tri federalne jedinice.

- Marketing -

Najnovije