Povezano

Poruka iz Ankare neće se svidjeti Miloradu Dodiku; Cavusoglu se sastao sa Inzkom: Turska podržava nastavak rada OHR-a u BiHUz fotografiju, Cavusoglu je uputio i kratku poruku u kojoj je istakao da Turska nastavlja podržavati djelovanje OHR-a u našoj zemlji.

Ministar vanjskih poslova Turske, Mevlut Cavusoglu, sastao se danas u Ankari sa bivšim visokim predstavnikom u BiH, Valentinom Inzkom.

- Marketing -

Teme današnjeg razgovora između Cavusoglua i Inzka još uvijek su nepoznate za javnost, a uskoro bi se Ministarstvo vanjskih poslova Turske trebalo oglasiti saopćenjem o današnjem sastanku.

Ono što je dostupno javnosti, bila je objava turskog šefa diplomatije na njegovom oficijelnom Twitter nalogu, na kojem je objavio sliku sa Valentinom Inzkom.

Uz fotografiju, Cavusoglu je uputio i kratku poruku u kojoj je istakao da Turska nastavlja podržavati djelovanje OHR-a u našoj zemlji.

Sasvim sigurno, takva vijest iz Turske neće se svidjeti Miloradu Dodiku koji je u posljednje vrijeme na sva zvona pričao o tome kako ni Turska nije zadovoljna OHR-ovim postupcima u vidu izbora Christiana Schmidta.

Također, Dodik je gajio nade da će Turska učestvovati u unutrašnjim političkim razgovorima lidera kako bi se pronašlo najbolje rješenje za Bosnu i Hercegovinu.

- Marketing -

Najnovije

Popularno