Porodica se vratila kući i zatekla leglo zmija, evo gdje su se krile: “Ne znamo gdje su mama i tata”

0

Ukupno je u kući Kolbaša u Ruskom Krsturu pronađeno 17 zmija koje su se skrivale ispod laminata…

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Sadeta Kolbaš iz Ruskog Krstura, mjesta u opštini Kula (Srbija), pronašla je prošlog mjeseca leglo zmija u svojoj kući, a njena kćerka Sanja Kušić ispričala je za “Telegraf” da su u gotovo svim sobama njihovog doma pronalazili po 5 ili 6 gmizavaca tokom agonije koja je trajala danima. Kažu da u kući nikad nije bilo vlage.

Kako Sanja navodi, sve je počelo jedne večeri kada je njena majka Sadeta vidjela da se nešto u hodniku na laminatu pomjera, misleći da je puž golać.

– Kada je upalila svjetlo, ugledala je zmiju koja je na momenat zastala. Mama je od straha izletjela iz hodnika i otrčala nazad u drugi dio kuće gdje žive snajka i brat i počela da vrišti i zove pomoć, međutim, zmija se podvukla ispod laminata i nestala kada je brat ušao u kuću – započinje Sanja.

Kaže da niko cijele noći nije spavao, ali da se zmija nije pojavila.

– Ujutru kad je svanulo, mama je izvadila cijeli laminat iz hodnika i bacila misleći da je ispod rupa i kupila novi. Zamazala je pukotinu kod ulaznih vrata koja je jako mala. Pukotina je zamazana i stavljen je novi laminat. Mislili smo da je problem rješen, kad poslije nekoliko minuta, mama je opet primijetila zmiju na novom laminatu kako se migolji – priča naša sagovornica.

Poslije nekoliko sati istog dana, Sadetina snajka ugledala je zmiju u ćošku pored vrata, dok je sama Sadeta ušavši u sobu, vidjela još jednu na parketu.

Kako bi pomogli Kolbašima, u akciju pronalaženja legla uključili su se i prijatelji i članovi porodice.

– Te zmije bile su bebe zmije dugačke oko 20 centimetara, a tanke kao slamčica. Krenuli su od kupatila gdje su našli nekoliko njih, ušli su u jednu sobu, povadili lajsne parketa i uhvatili još 5 ili 6, u spavaćoj 5 i još u jednoj sobi nekoliko njih, te je ukupno uhvaćeno 14 zmijica – priča Sadetina kćerka.

Problem bez rešenja

Sve je to, napominje, trajalo 4 dana. Kako bi se riješili legla zmija, cijelu kuću posuli su hlorom.

[bar group="4078"]