Popuštanje mjera u dijelu BiH: Ukinuto obavezno nošenje maski u Banja Luci, a evo i šta je još dozvoljeno…

Popularno

PovezanoBANJA LUKA – Gradski štab za vanredne situacije Banje Luke jučer je odlučio da nošenje maske na otvorenom nije obavezno, ali je građanima preporučeno da se, radi zaštite sopstvenog zdravlja, u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Kako je saopšteno nakon sjednice štaba odlučeno je da su od jučer u Banja Luci dozvoljena javna okupljanja na otvorenom do 30 ljudi, kako predviđaju i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije za područje bosanskohercegovačkog entiteta RS.

- Marketing -

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ranije je banjalučki štab donio mjere koje su strožije u odnosu na mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije.

“Na današnjoj sjednici konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Banjoj Luci i dalje nepovoljna, ali da je zabilježen blagi pad broja zaraženih na dnevnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je konstatovano da su danas nakon usvajanja budžeta preduzete mjere generalnog čišćenja grada, koje je tokom protekle dvije nedjelje bilo obustavljeno usljed nemogućnosti vršenja transkacija.

- Marketing -

Najnovije