-7.1 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

Popularni glumci dolaze u Kakanj: Predstava ‘Prah’ postavlja pitanje da li novac može riješiti sve probleme

Predstava “Prah”, novi projekt Altteatara u koprodukciji sa Centrom za kulturu Sarajevo, bit će odigrana u sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2020“ prvog dana manifestacije, u srijedu 05. augusta 2020. godine u Parku Doma kulture, sa početkom u 21:00h.

Dramu “Prah” mađarskog autora Györgya Spiróa režira Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije publika će gledati dvoje vrsnih glumaca, Gordanu Boban i Mirsada Tuku.

Ova drama s elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Ulaz je besplatan, predstava će se gledati poštujući socijalnu distancu i uz mjere opreza i sve preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

  • Pa iako svi znamo da ‘para vrti tamo gdje burgija ne može’ u ovoj predstavi će biti postavljeno pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme – poručuju organizatori.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

 

Više informacija o manifestaciji Kakanjski dani 2020 u okviru koje se realizira ovaj sadržaj pročitajte OVDJE.

 

 

(Nerma Alagić)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO