5 C
Kakanj
Subota, 23 Januara, 2021

Ponovo brojanje glasova iz Kaknja: Za ovo biračko mjesto glasovi se broje sutra u Zetri

U ponedjeljak je održana 95. (hitna) sjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, a na dnevnom redu bili su prijedlozi odluka i zaklјučaka po prigovorima i zahtjevima za ponovno brojanje glasova.

Sjednici je prisustvovalo šest članova i postignut je kvorum za rad.

Predsjednik CIK-a Željko Bakalar pročitao je prijedlog naredbe da CIK na 95. sjednici održanoj 7. decembra, a koji je glasio da se donese naredba Glavnom centru za brojanje da izvrši brojanje glasačkih listića s redovitih biračkih mjesta i utvrdi rezultate izbora.

Donesena je odluka kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz osam osnovnih izbornih jedinica: Cazin, Bihać, Teslić, Novi Grad, Kakanj, Tuzla, Foča (FBiH) i Vareš, po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za nivo vlasti općinsko vijeće/skupština općine odnosno gradsko vijeće.

Prema informacijama portala Kakanj-X.com, ponovno brojanje glasova će biti za osnovnu izbornu jedinicu Kakanj, na biračkom mjestu 094-A-005 za općinsko vijeće Kakanj po kandidatima političkog subjekta SDP (Socijaldemokratska partija BiH).

Biračko mjesto 094-A-005, odnosno OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kakanj, kojem pripada ulica Alije Izetbegovića (lijeva strana od mosta na rijeci Bosni do pravoslavne crkve) i zgrada bivša NON-STOP, prijavljen je 921 birač.

Ponovna brojanja će se obaviti sutra, 08.12.2020. godine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra) sa početkom u 12:00 sati.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO