Pomozimo legendi Mirsadu Mujagiću da kupi novi foto aparat

Mirsad se bavio profesionalnom fotografijom u vremenu kada se nije skoro ni znalo za fotografiju. Današnjom digitalizacijom se način rada na fotografiji promijenio. Nisu potrebni sati za razvijanje filma i dobijanje slike, nego se fotografija odmah vidi za samo jednu sekundu.

Mirsad

Zabilježio je Mirsad još prije 20-30 godina neke nevjerovatne fotografije i dešavanja kao što su koncert Dine Merlina u Kaknju, zatim Bijelog Dugmeta, Lepe Brene i mnogih drugih. To je bilo još u onom vremenu kada je fotografski aparat malo kome bio dostupan za razliku od današnjeg vremena gdje se svako naziva fotografom i umjetnikom tražeći svoja „prava” i štiteći svoje fotografije. Mirsad to nikada nije radio, on je bio i ostao raja, zato ga građani Kaknja toliko i vole…. Uvijek je slikao sve, pa ako ko šta dadne dobro jest, ako ne dadne Mirsad mu halali fotografiju.

Mirsad Mujagić se od malih nogu počeo baviti poslovima kao što su preprodaja novina, fotografisanje sportskih susreta, svakodnevno slikanje građana našeg grada…Još prije 28 godina, u kakanjskom novom naselju u kući broj 15, njegovi gosti bili su popularni interpretator Zaim Imamović i poznati harmonikaš Jovica Petković.

“Danas je sve drugačije, nekada se imalo i novaca, a bilo je i druženja. Danas čovjek ne smije nikom ništa ni reći. Radi se da bi se preživjelo. Ja, recimo, raznosim štampu za kafu i cigare i ta mi je zarada kao dopuna čuvarskom poslu. Prije se stvarno mnogo bolje živjelo, a sam pokazatelj i činjenica bio je rad. Ako si radio ništa ti nije falilo, dok danas radiš, a i fali ti. Međutim, ja sam čovjek koji ujutro oko pola sedam krene u obilazak mjesta da bi svima koji to žele donio novine, a štampu raznosim još od 1975. godine”, rekao je za kakanj-x Mirsad Mujagić

Nemoguće je i u snovima pogoditi koliko je Mirsad napravio fotografija sa svojim Canon 350D digitalnim aparatom. Upravo iz tog razloga se kakanj-x prvi od kakanjskih medija uključio u akciju podrške da se Mirsadu skupi novac i kupi nov i kvalitetniji aparat kako bi i dalje uveseljavao brojne građane i zaradio tek toliko za život dostojan čovjeka, a kamo li legende Mirsada King Mujagića.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.