Pomoć domaćinstvima kod kojih su zabilježene štete u oblasti poljoprivrede u vrijeme prirodne nesreće: Podjela sjemenskog materijala i mineralnog đubriva

Obavještavamo domaćinstva sa područja općine Kakanj  kod kojih je od strane Općinske komisije za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća evidentirana i procijenjena šteta u OBLASTI POLJOPRIVREDE nastala usljed elementarnih nepogoda u maju 2014. godine, da će Humanitarna organizacija “World Vision”, u saradnji sa Općinom Kakanj, izvršiti podjelu određenog sjemenskog materijala i mineralnog đubriva.

Podjela će se obaviti u prostorijama Vatrogasnog doma u Doboju, općina Kakanj, u danima:

  • 2.10.2014. godine (četvrtak) u terminu od 12:00-18:00 sati;
  • 3.10.2014. godine (petak) u terminu od 8:00-15:00 sati.

Lista sa 589 imena korisnika pomoći koju dodjeljuje Humanitarna organizacija “World Vision” može se vidjeti klikom ovdje

Svi oni koji se nalaze na navedenoj listi treba da pri dolasku na podjelu ponesu ambalažu za sjemenski materijal i mineralno đubrivo.

Ukoliko neko sa liste nije u mogućnosti da dođe u navedenim terminima, za istog pomoć mogu podignuti članovi porodice uz predočenje lične karte korisnika.

Dodatne informacije u vezi podjele sjemenskog materijala i mineralnih đubriva mogu se dobiti u kancelarijibroj 20, III sprat, zgrada OpćineKakanj, telefon 032/771-828.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.