15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Poljska donirala BiH zaštitnu opremu za borbu protiv koronavirusa


Republika Poljska dopremila je četvrti kontingent medicinske i zaštitne opreme Bosni i Hercegovini za borbu protiv pandemije COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).
Primopredaji na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas su prisustvovali ambasador Poljske u BiH Jaroslaw Lindenberg i šef Odsjeka za obuke i strukturu pri Ministarstvu sigurnosni BiH Idriz Brković.
Ambasador Lindenberg je pojasnio da se radi o pomoći koja se realizira u okviru NATO centra za koordinaciju odgovora na pandemiju.
Ističući kako se u ovom kontingentu nalazi 19.200 zaštitnih odijela i 8.500 zaštitnih maski, Lindenberg se zahvalio Ministarstvu sigurnosti BiH na odličnoj saradnji u realizaciji ove pošiljke.
“Ova pomoć je izraz solidarnosti Poljske sa zemljama Zapadnog Balkana tokom pandemije i dokaz vrlo prijateljskih odnosa koje imamo“, kazao je Lindenberg.
Brković se zahvalio narodu i vladi Poljske na značajnoj pomoći Bosni i Hercegovini.
“Hvala vam na ovoj pomoći koja sadrži 32 palete zaštitnih maski i odijela koja će izuzetno dobro doći u borbi protiv pandemije COVID-19 u BiH“, rekao je Brković i dodao da se radi o zaštitnim maskama FFP2 i FFP3.
Poljska je već tri puta slala pomoć BiH za borbu protiv pandemije i to u maju i junu prošle i u martu ove godine, kada su dostavljene hirurške i zaštitne maske, uniforme, antigenski testovi te sredstva za dezinfekciju.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO