14.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Policijski sat im od danas traje od 23 do 5, kafići i restorani će moći raditi duže


U Sjevernoj Makedoniji policijski sat od srijede, 5. maja, počinjaće dva sata kasnije, za koliko će biti produženo i radno vrijeme kafića i restorana, odlučila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, policijski sat će umjesto u 21.00 počinjati u 23.00 i trajati do 5.00 sati narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći da rade do 22.30, ali samo otvoreni dijelovi, uz poštivanje postojećih mjera i protokola.

Vlada Zorana Zaeva je prihvatila i prijedlog Komisije za zarazne bolesti, prema kojem svi makedonski građani i stranci koji stižu iz Indije i Brazila idu u obaveznu samoizolaciju zbog sprječavanja širenja novih sojeva koronavirusa. prenosi “Fokus“.

Podsjetimo, kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji od 28. aprila je, poslije tri sedmice zabrane, ponovo dozvoljeno da primaju goste, ali samo u otvorenim dijelovima do 20.30 sati, dok je početak policijskog časa pomjeren sa 20.00 na 21.00.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima uvedeno je 10. marta, nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj koronavirusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO