Policija u Doboju zabrinuta zbog velikog broja pijanih vozača koji izazivaju nezgode

Policijska uprava Doboj ukazala je na zabrinjavajuću pojavu da je za pola godine 71 vozač izazvao saobraćajnu nezgodu u alkoholisanom stanju, a među njima su 34 imali više od 1,5 promila alkohola.

Iz Policijske uprave Doboj su najavili da će i ovog vikenda vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja budući da je broj isključenih vozača koji upravljaju automobila pod dejstvom alkohola za prvih šest mjeseci u odnosu na prethodnu godinu povećan za 52,5 odsto.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Iz saobraćaja je isključeno 2.000 vozača, što je za 37,8 odsto više u odnosu na isti period lani, dok je 313 lica lišeno slobode”, naveli su iz policije.

Kako pojašnjavanju, među lišenima slobode je 278 vozača motornih vozila, četiri biciklista, 29 pješaka, jedan vozač mopeda i vozač traktora i radnih mašina, od kojih je 30 odbilo da se podvrgnu alkotestiranju. Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj pet lica je smrtno stradalo u saobraćajnim nesrećama, isto kao i u istom periodu prethodne godine.

Policija apeluje da svi učesnici u saobraćaju postupaju u skladu sa propisima i pravilima saobraćaja, a vozačima motornih vozila preporučuju da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, gustini saobraćaja, vremenskim i drugim uslovima, te da ne započinju vožnju pod uticajem alkohola kako bi zaštitili i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pripadnici ove uprave provode i kampanju “#101 život” koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske s ciljem smanjenja broja poginulih na putevima.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kampanja se provodi u julu i avgustu kada je bezbjednost u saobraćaju, prema statističkim podacima, najugroženija.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...