Policija objavila detalje likvidacije na Zrću. Za ubicom bila raspisana velika potraga

Policija je nakon provedenog uviđaja objavila detalje ubistva na Zrću.

“Policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubistvo na osobito okrutan ili krajnje podmukao način na štetu državljanina Crne Gore”, piše policija.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Sumnjiči ga se da je jučer, 25. augusta 2022. godine u 06:01, ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja”, pišu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Od zadobivenih povreda, državljanin Crne Gore je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Policija pronašla pištolj

Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

“Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden uviđaj te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja – vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u toku.

“Dalje, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, jučer je na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija. Tokom provođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za  kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga”, dodaje se.

Osumnjičeni je u pritvoru

“Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubistvo“ opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru”, stoji na kraju.

“Na kraju, i ovom prilikom zahvaljujemo građanima na kvalitetnim informacijama koje su nam bile od koristi u hvatanju počinitelja”, stoji na kraju policijske objave o ovom događaju.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...