Policija i neformalna grupa građana “Kilometar života”, zajedno na uličnoj utrci u Kaknju

U povodu obilježavanja Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”, dana 30.07.2022. godine održana je ulična utrka pod nazivom “Kakanj za 5”.

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ovim povodom, pet policijskih službenika Policijske stanice Kakanj i Policijske stanice Visoko su, zajedno sa članovima neformalne grupe rekreativaca “Kilometar života” sa područja Kaknja i Visokog, uzeli aktivno učešće u utrci.

 

Obzirom da su neki članovi grupe, osobe sa invaliditetom, policijski službenici su im pružili nesebičnu podršku i pratnju te su zajedničkim naporima, uspješno stigli do cilja, uprkos kiši koja je povremeno padala.

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ova aktivnost je je stavila u drugi plan pojedinačni sportski uspjeh, obzirom da su stvorena nova i obnovljena stara prijateljstva te su zadovoljstvo i osmjeh na licu, bili glavna nagrada za učesnike utrke.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona daje punu podršku ovakvim i sličnim projektima koji za cilj imaju pružanje pomoći osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama a prvenstveno u aktivnostima koja imaju za cilj afirmisanje zdravog načina života, povećanja samopouzdanja i samopoštovanja kroz učestvovanje u sportskim takmičenjima i njihove kvalitetnije inkluzije u društvenom životu.

 

Na ovaj način, s ciljem poboljšanja kvaliteta života i stvaranja sigurnijeg društva u kojem će se svaki građanin osjećati sigurnim, potvrđujemo osnovnu misiju djelovanja na profesionalnim principima i standardima, uz opredjeljenje zasnovano na saradnji sa svim segmentima zajednice, kroz proaktivan i transparentan rad.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...