Policija Crne Gore poziva na građanski mir zbog velikog broja incidenata

0

Crnogorska Uprava policije, koja je prethodnog dana zabilježila više incidenata u šest gradova, poziva građane da poštuju zakonske propise i poručuje da neće dozvoliti sukobljavanje građana na ulicama.

“Uprava policije preventivno djeluje i reaguje u svakoj situaciji s ciljem očuvanja javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore”, ističe se u saopštenju.
U Budvi je policija identifikovala osobu koja je na nacionalnoj osnovi vrijeđala jednu osobu i u toku su aktivnosti na njegovom procesuiranju.
Jedna osoba je uhapšena zbog napada na policijskog službenika u Herceg Novom.
Policija u Baru radi na identifikovanju osoba koja su ispred ugostiteljskog objekta vrijeđala goste i vlasnika objekta.
Na području Nikšića krivična prijava je podnesena protiv L.M. (38) iz tog grada jer je nekoliko hitaca ispalio iz vatrenog oružja, koje je potom odbacio, a koje je policija pronašla i izuzela.
Nikšićka policija radi na tri predmeta u vezi sa jučerašnjim incidentima u tom gradu, i to u odnosu na četiri osobe zbog napada na službeno lice, te zbog narušavanja javnog reda i mira i uništavanja imovine.
Osim toga, 29 osoba je sankcionisano zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.
U Pljevljima se više lica fizički obračunalo u jednom ugostiteljskom objektu, što je policiji prijavio muškarac čiji su inicijali E.P. On je naveo da su njega i još jednu osobu fizički napale nepoznate osobe u bašti ugostiteljskog objekta, nakon čega su pobjegli.
O svemu je obaviješten državni tužilac, osobe su identifikovane, a u toku su dalje mjere i radnje.
Osim toga, zbog uvreda upućenih E.P. nekoliko sati kasnije policija je upoznala tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.
Policija u Pljevljima postupala je po još jednoj prijavi zbog upućenih uvreda i identifikovala osobu od koje je uzeta izjava i obaviješten je tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.
Kada je riječ o javnim okupljanjima u Podgorici policija je postupala po prijavi da su nepoznate osobe oštetile službeno vozilo Radio-televizije Crne Gore. Izvršen je uviđaj i u toku su policijske aktivnosti.
Na Bulevaru Ivana Crnojevića više osoba je ušlo u ugostiteljski objekat i počelo da lomi čaše i fizički napada goste, nakon čega su ukrala dva mobilna telefona, a tom prilikom dvije osobe su lakše povrijeđene. U toku je rad na identifikovanju počinilaca.
Narušavanje javnog reda i mira registrovano je i u naselju CIty Quart, gdje se više osoba fizički sukobljavalo, a jedna je lakše povrijeđena.
N1