Policajcu se nije dopala visina njegovog tona pa mu odrezao 700 KM!

Vozač autobusa Jovan Čulić jedan je od više hiljada vozača koji su protekle sedmice protestovali protiv poskupljenja goriva u Republici Srpskoj blokirajući saobraćajnice na području Banjaluke, ali je šampion po visini kazne koja mu je “odrezana” zbog toga.

Jovan Čulić je dobio prekršajni nalog i kaznu od ukupno 700 KM (500 + 200), zbog narušavanja javnog reda i mira tokom protesta vozača u Banjaluci jer je zaustavio autobus u koloni na Prijedorskoj petlji.

Kaže da je ogorčen zbog ovakvog ponašanja policije i da zbog toga kaznu nije prihvatio već će svoja prava štititi na sudu.

– Nisam prihvatio kaznu i zbog toga se policajac izderao na mene i rekao da mogu da govorim samo kad mi postavi pitanje. Volio bih da mi neko iz vlasti izračuna formulu po kojoj mogu da platim kaznu od 700 KM sa platom koja ne prelazi 510 KM, kaže Čulić.

Zanimljivo je da se policija u prekršajnom nalogu poziva na dva člana Zakona o javnom redu i miru RS: Član 24., koji se odnosi na ometanje i sprečavanje službenog lica, u ovom slučaju policajca, u vršenju dužnosti i Član. 8. ZJRM koji se odnosi na vrijeđanje drugog lica.

Dakle, osim što je bio “spriječen” u obavljanju dužnosti, policajac je bio i “uvrijeđen” tonom kojim mu se obratio Jovan Čulić.

U opisu prekršaja je navedeno da je Čulić nakon legitimisanja od strane policije “počeo da galami govoreći: Šta je, hoćete da ubijete i mene kao neke!? – obraćajući se policijskom službeniku”.

– Bio sam jedan od stotinu učesnika protesta u koloni protiv poskupljenja goriva i uopšte stanja u društvu, a kažnjen sam jer se policajcu nije dopala visina mog tona, kaže Čulić koji tvrdi da je razgovarao normalno, kako to i inače čini./Izvor: Istinito.com/

Možda vam se svidi

Leave A Reply