Policajac u Albaniji gliserom usmrtio 7-godišnju curicu pa se na plaži potukao s njenim ocem

Arjan Tase, bivši policijski načelnik u albanskom gradu Himare, osumnjičen je za ubistvo 7-godišnje djevojčice Jonade Avdie.

Sumnjiči ga se da je djevojčicu ubio gliserom, a kada se vratio na kopno, potukao se s njenim ocem Bledarom Avdiem, piše Blic.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Tragedija se dogodila prošle sedmice oko 14 sati na plaži Potam u Albaniji.

Tase tvrdi da je izgubio kontrolu nad gliserom, no svjedoci govore da je izvodio opasne manevre te glisirao preblizu obale.

Otac djevojčice je za lokalne medije rekao da se kupao s kćeri blizu obale kada je ugledao bijeli gliser s dvije osobe kako juri u njegovom pravcu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Došao je velikom brzinom do mene i nje. Ja sam zaronio, a gliser je direktno udario u moju kćer”, rekao je otac lokalnim medijima, prenosi Blic.

Svjedoci tragičnog događaja snimili su kako se Tase tuče s ocem djevojčice dok ih kupači s plaže pokušavaju razdvojiti. Učitelj koji je tog dana bio na plaži Blisim Ahmetajm prisjetio se na Facebooku kako mu je Bledar nakon tragedije prišao i rekao: “Trebao sam umrijeti umjesto nje.

“Istražitelji kažu da je policajac Tase gliserom vodio svoju porodicu iz Porto Palerma u Potam, smješten na udaljenosti od oko pet kilometara od mjesta nesreće. “Propeleri su izazvali ozbiljne povrede koje su dovele do momentalne smrti”, rekao je glasnogovornik policije.

Tase je sada pod istragom za ubistvo iz nehaja, a 15 policajaca koji su tog dana trebali čuvati obalu je otpušteno, prenosi Blic.

Smrt djevojčice Jonade razbjesnila je građane Albanije i zbog toga se širom zemlje održavaju protesti. U glavnom gradu Tirani jučer su se deseci prosvjednika sukobili s policijom.

 

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Zabilježen pad industrijske proizvodnje u BiH za 1.8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hrcegovini u...

Pacovi optuženi da su pojeli 500 kilograma kanabisa

Sud i policija u jednom mjestu na sjeveru Indije...

Vremenska prognoza do utorka

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno...