Pokušao ubiti sina nakon što je saznao da ga supruga vara s njim. Dobio 4,5 godine zatvora

0

ZAGREB Zbog pokušaja ubojstva maloljetnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. prosinca 2018. svjedočila pucnjavi na jarunskoj tržnici, u ponedjeljak je na Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godine nepravomoćno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Sutkinja Maja Štampar Stipić istaknula je u obrazloženju presude da je sudsko vijeće povjerovalo iskazu osuđenikova sina, dodavši da je oštećeni maloljetnik tijekom svjedočenja pokazivao strah od oca.

”Vjerujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbjegao smrt samo zato što je pravovremeno pobjegao. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je napravio, no svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način”, poručila je sutkinja osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tijekom svađe zaprijetio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vrijeme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tijekom naguravanja još jednom opalio, no sin je savladao oca i natjerao ga da isprazni pištolj.Sin je zatim pobjegao, dok je otac je ponovno napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterizirano kao dovođenje u opasnost prolaznice,piše Novilist