Pokušali preći granicu sa po 50.000 eura koje su sakrili u gaće

Carinici Srbije spriječili su pokušaj krijumčarenja novca dvojice stranih državljana, koji su putovali iz Njemačke ka Bugarskoj, koji su po 50.000 eura sakrili u donji veš, saopćeno je danas iz Uprave carine.

Kako se navodi u saopćenju, putnici su carinicima na prelazu Horgoš rekli da kod sebe imaju samo lični prtljag i ukupno 4.700 eura, a novac je nakon detaljne kontrole i pretresa pronađen kod obojice muškaraca u donjem vešu, prethodno umotan u čarape.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Na istom prelazu, carinici su kod srbijanskog državljanina koji je putovao mercedesom stranih registarskih tablica pronašli više od 25.000 eura.

Prethodnog dana je kod domaćeg državljanina, koji je sam putovao mercedesom stranih registarskih oznaka, u džepovima i ličnoj torbici otkriveno više od 25.000 eura.

On je tvrdio da ne zna koliko novca ima kod sebe, ali da je, kako se navodi u saopštenju, riječ o sumi ne većoj od 7.000 eura, da bi potom detaljnim pregledom i ličnim pretresom carinici kod njega pronašli 15.500 eura više od dozvoljenog iznosa koji se preko granice može preneti bez prijavljivanja.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...