Pojačana frekvencija vozila u blizini gradskih centara

Popularno

Povezano


Povoljni uvjeti za vožnju i pojačana frekvencija vozila u blizini gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini, navode u petak ujutru iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).
Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
Na putu Tuzla – Kalesija (dionica Simin Han – Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23 do 4.30) saobraćaj kroz tunel obustavlja.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj – Rudanka, Tarčin – Konjic (Donja Raštelica), Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
I danas će se izvoditi radovi na regionalnom putu Priboj – Teočak, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bilalići – Prosjeka – Ugljevik.
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

- Marketing -

Najnovije