Povezano

Pojačana frekvencija vozila, posebno u gradskim zonama

Posljednjeg dana u ovoj godini uslovi za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolovozu.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine uslovi za vožnju su povoljni, jer se vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolovozu. I dalje ima magle na putevima na području: Travnika, Bugojna i Visokog. Frekvencija vozila je pojačana, a posebno frekventan saobraćaj očekuejmo u poslijepodnevnim i večernjim satima, u većim gradskim zonama.

- Marketing -

Vozače molimo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola.

I za večeras je najavljena obustava saobračaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23:30 do 04:30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01:30 do 01:45 i od 02:30 do 02:45 sati.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 03.01.2022.god. do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

- Marketing -

Najnovije

Popularno