15.7 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Pohvalio se i vojnim stažom: Borenović govorio kako je Dodik zaradio nadimak Ronhil: Interes je da on i njegovi odu s grbače naroda“Je li Branislav Borenović izdajnik zato što je engleski jezik naučio u školi, a Milorad Dodik to nije uspio ni za šest mjeseci boravka u Americi dok je bio “dašak svježeg vjetra na Balkanu”?

Nakon što ga je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik optužio za izdajništvo, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, se oglasio na Facebooku i poručio da je ratovao sa 18 godina, dok je Dodik u to vrijeme zaradio nadimak Ronhil.

– Branislav Borenović je otišao u rat sa 18 godina sa svojim saborcima u redovima Vojske Republike Srpske u jedinicama koje su popunjavali najmlađi i tamo gdje su mnogi, nažalost, i poginuli. Milorad Dodik je za to vrijeme preko granica i aerodroma nosio nešto drugo, pa zaradio nadimak Ronhil. Pa danas Milorad kaže da je on patriota, a ja izdajnik – kazao je Borenović i dodao:

– Branislav Borenović nije nikada potpisao ni glasao ni za nijedan prenos nadležnosti sa institucija Republike Srpske, Milorad Dodik je izglasao sve i jednu.

Napominje da nije učestvovao u usvajanju ANP-a za NATO, dok Milorad Dodik jeste.

– Dvije godine nakon što je Milorad sjeo u fotelju u Sarajevo, Manjača je postala mjesto gdje uveliko marširaju vojnici sjevernoatlantske alijanse. Pa opet Mile kaže da je on patriota, a Brane izdajnik.

Branislav Borenović živi život koji su on i njegovi najmiliji živjeli i prije bavljenja politikom. Miloradu Dodiku je banka plijenila kuću prije nego što je postao vlast. Danas su Mile i njegovi zaplijenili cijeli budžet. Pa je i zato Mile patriota, a Brane izdajnik – istakao je Borenović pitajući:

“Je li Branislav Borenović izdajnik zato što je engleski jezik naučio u školi, a Milorad Dodik to nije uspio ni za šest mjeseci boravka u Americi dok je bio “dašak svježeg vjetra na Balkanu”?

Lider PDP-a naglašava da nema većeg izdajnika i štetočine od Dodika, te da najveći srpski nacionalni interes je sada da Milorad Dodik i njegova kamarila odu s grbače naroda.

– Republika Srpska nije prćija Dodika, da se s njom igra kako mu padne na pamet. I neka bude siguran da će za tu igru morati da odgovara, ma koliko taj trenutak pokušavao da odgodi – kazao je između ostalog Borenović.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO