Povezano

Pogledajte video: Fatalna Sunita zaplakala na ročištu, poznat datum konačne presude


Pred Apelacionim vijećem Vrhovnog suda FBiH danas je završen pretres na kojem su tužilaštvo i odbrana iznijeli završne riječi u predmetu protiv Sunite Hindić (23), optužene za ubistvo Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja, 4.oktobra 2019.godine u motelu „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara. Nakon svađe između njih dvoje, Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65 milimetara.

- Marketing -

Pravosnažna presuda Suniti Hindić bit će izrečena 7. januara naredne godine. 

Apelaciono vijeće preuzelo je dokaze sa suđenja koje je dva puta vođeno pred Kantonalnim sudom u Mostaru gdje je Hindić, poznata kao Fatalna Sunita, bila osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine za ubistvo iz nehata.

Federalni tužilac Dragan Stupar zatražio je da se Hindić proglasi krivom za ubistvo i kazni po zakonu, detaljno obrazloživši da je optužena krivično djelo počinila s namjerom da ubije Ivankovića. Tužilac je naglasio da su se njih dvoje kobnog dana posvađali, te da je ona upala u sobu gdje je bio Ivanković i usmrtila ga.

S druge strane, mostarska advokatica Nada Dalipagić ukazala je da nema dokaza da je kod Hindić postojala namjera, te da svi dokazi, ali i svjedočenje optuženo govore o tome da se može raditi samo o uzrokovanju smrti iz nehata. 

Dalipagić je naglasila da su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi, da Hindić nije imala razloga da upada u sobu u kojoj je praktično živjela s Ninom, te da je nakon konzumiranja veće količine kokaina i alkohola, došlo do prepirke i naguravanja u kojem je pištolj opalio.

Hindić je kroz suze ponovila da ni u jednom momentu nije imala namjeru ubiti Ivankovića, te da je pozvala Hitnu pomoć. Ukazala je da je morala bježati jer su joj prijetili i da je Ivanković još bio živ. U bijegu je polomila noge, te se predala policiji kada je saznala da je preminuo. 

- Marketing -

Najnovije

Popularno