Povezano

Pogledajte privođenje uhapšenih narkodilera u akciji SIPA-e i MUP-a


Uhapšeni u velikoj akciji SIPA-e i MUP-a RS pod nazivom “Storage 2” rano jutros su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, piše klix.ba.

- Marketing -

Pripadnici MUP-a RS su uhapsili 19 osoba, a SIPA osam u koordinisanoj akciji na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Doboja, Bosanskog Novog i Srpca.

Organizovana kriminalna grupa, protiv koje policija provodi akciju “Storage 2”, sumnjiči se da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

Prilikom pretresa pronađena je improvizovana laboratorija za vještački uzgoj marihuane, a privremeno je oduzeto 70.000 КM, 1.850 evra, dva automobila, jedna poluautomatska puška i tri automatske, dva pištolja, municija, mobilni telefoni, tablet uređaji i sim kartice. “Storage 2” je nastavak prošlogodišnje akcije, kaže direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

- Marketing -

Najnovije

Popularno