11.4 C
Kakanj
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Pogledajte kako je Čovićev HDZ mobilizirao glasačku mašineriju za lokalne izbore u HrvatskojKao i prethodnih izbornih ciklusa, bosanskohercegovački HDZ je i sada nastojao opravdati povjerenje matičnog HDZ-a, pa je među stanovništvom vođena kampanja za odlazak na birališta u Hrvatskoj, piše Slobodna Bosna.

Na graničnim prelazima između BiH i Hrvatske vladaju velike gužve. Kako izvještava RTL na ulazu u Hrvatsku iz BiH čeka se od pola sata do sat i po na pojedinim graničnim prijelazima, a na prijelazu Bajakovo se jutros čekalo i dva sata.

Naravno, razlog za ovakve gužve na graničnim prijelazima su, osim povratka u bh. državljana u zemlje boravka nakon bajramskih praznika, lokalni izbori u Hrvatskoj, pa danas hrvatski državljani s pravom glasa zbog izbora mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde.

Ove rijeke ljudi i automobila koje se danas slijevaju prema Hrvatskoj na duhovit način komentarisao je i hrvatski europarlamentarac Predrag Matić.

“Koja nevjerojatna ljubav prema Hrvatskoj. Čekati satima na kiši da glasaš za nešto i nekoga 500 km od svoga doma. Za ovu žrtvu trebalo bi ozbiljno razmotriti mogućnost da im se da barem status branitelja”, napisao je Matić.

Kao i prethodnih izbornih ciklusa, bosanskohercegovački HDZ je i sada nastojao opravdati povjerenje matičnog HDZ-a, pa je među stanovništvom vođena kampanja za odlazak na birališta u Hrvatskoj. Pokazuju to i fotografije poruka koje aktivisti stranke Dragana Čovića proslijeđuju svojim članovima i glasačima.

Naravno, ovakve metode političkih partija koje ne biraju sredstva da se domognu vlasti nisu prošle bez šaljivih (pa i crno-humornih) mimova građana susjedne države, da barem na taj način poruče šta misle o regrutovanju stanovništva susjednih država za glasanje u njihovim općinama i gradovima.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO