Pogledajte dramatične snimke s granice: Očajni migranti se vraćaju u Veliku Kladušu

Oko 200 migranata iz Velike Kladuše danas je krenulo prema granici s Hrvatskom. Međutim, policija BiH ih je zaustavila na stotinjak metara od granice. Oko graničnog prijelaza skupilo se mnogo policajaca, kako onih iz BiH tako i hrvatskih. S hrvatske strane granicu je nadlijetao i policijski helikopter.

Načelnik karlovačke policije Josip Ćelić izjavio je da je „u potpunoj kontroli s jedne i druge strane granice” situacija na prijelazu Velika Kladuša Maljevac gdje je 200-tinjak migranata iz BiH prijepodne pokušalo ući u Hrvatsku.

Većina migranata zaustavljena je s bosanskohercegovačke strane, a tek ih je manji dio uspio prijeći hrvatsku granicu gdje su raspoređene jake policijske snage za nadzor granice.

„Dobili smo informaciju pravovremeno i pregrupirali snage i zapravo provodili Zakon o kretanju i boravku stranaca na način da smo zapriječili ilegalan prelazak”, rekao je Ćelić.

Source: Pogledajte što se događalo na granici između BiH i Hrvatske gdje su migranti došli prosvjedovati by indexpromocija

Kako se doznaje na terenu, granični prijelaz je zatvoren, a migranti se okreću svjesni da ne mogu ući u Hrvatsku kroz koju žele dalje prema zapadnoeruopskim zemljama. Na prijelazu je i veliki broj novinarskih ekipa koje čekaju rasplet situacije.

Indexovi reporteri su na terenu i snimili su dramatične prizore policijskog kordona koji sprečava migrante od ulaska u Hrvatsku.

“Želimo prijeći granicu, samo to. Mnogo porodica došlo je prijeći granicu. Jučer su neki ljudi pokušali ući u Hrvatsku. Ali policija im je oduzela 1500 eura i slomila im mobitele”, ispričao je jedan mladić koji kaže kako dolazi iz Iraka.

Source: Uživo iz migrantskog kampa u Velikoj Kladuši by indexpromocija

Možda vam se svidi

Leave A Reply