Podnijeta prijava protiv SNSD-ovog Rajka Vasića zbog terorizmaIstaknuti član i bivši sekretar SNSD-a Rajko Vasić jučer je poslao šokantnu poruku povodom teške finansijske situacije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

Damir Arnaut, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je u nedjelju kako je podnio prijavu protiv Rajka Vasića, član Glavnog odbora SNSD-a, za krivično djelo terorizam.

- Marketing -

Arnaut je istakao kako su Vasićeve prijetnje “strahovito opasno djelo”.

“Nadam da će Tužilaštvo BiH promptno reagovati”, poručio je državni psolanik na zvaničnom Twitter profilu.

Podsjećamo, istaknuti član i bivši sekretar SNSD-a Rajko Vasić jučer je poslao poruku povodom teške finansijske situacije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

“BHRT – opstanak ili propast? Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram”, napisao je na Twitteru.

Vasić je od ranije poznat zbog neprimjerenih izjava, ali i prijetnji zbog kojih je bio predmet prijava. On je, između ostalog, Bošnjacima prijetio ponavljanjem genocida, a u komentaru na požar u pariskoj katedrali Notre Dame poručio je “neka izgori” povezujući požar s bombardovanjem Srbije. Zbog ovakvih i sličnih izjava nikad nije osuđen ili sankcionisan.

Podsjećamo, državni javni servis BHRT se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, a iz sindikata radnika poručuju da zbog blokiranih računa, te neisplaćene plate zaposlenima, prijeti potpuno gašenje.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano