Počinje SPARKreators liga

Počinje SPARKreators liga  – SPARKreators liga je takmičenje koju već drugu godinu zaredom organizira Udruga Hello World (Spark school) u suradnji sa osnovnim školama na području cijele Bosne i Hercegovine.

U svijetu se za navedena područja koristi akronim STEM (science, technology, engineering and mathematics). Promoviranjem STEM zanimanja u BiH djeca će pokazati veću motiviranost za rad, učenje, ali i timski rad. SPARKreators projektom učenici će se upoznati s robotikom, automatikom i programiranjem.

Međunarodna osnovna škola Zenica je regionalni centar SPARKreators lige za 2017./18. godinu. To podrazumijeva održavanje fizičkih kola SPARKreators lige 2017./18 u prostorijama škole.

1.fizičko kolo na programu je u utorak, 17.10.2017. sa početkom u 13:30 h. Ove godine na takmičenju je uzelo učešće preko 150 osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine. U regionalnom centru čiji je domaćin Međunarodna osnovna škola učestvovat će slijedeće škole:

JU OŠ ˝Skender Kulenović Zenica
JU OŠ “Meša Selimović” Zenica
KŠC “Sveti Pavao” – osnovna škola u Zenici
Međunarodna osnovna škola Zenica
Osnovna škola “15. april” Doboj – Kakanj

Pozivamo sve škole i učenike koji imaju interesovanje u ovom polju da budu gosti ove manifestacije.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar