― Marketing ―

Početak drugog polugodišta u ZDK odgođen za sedam dana

- Marketing -

U osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, zimski raspust je produžen za jednu radnu sedmicu, odnosno drugo polugodište će početi 31. januara, a sve po preporuci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Zeničko-dobojskom kantonu Krizni štab je donio preporuku o produženu zimskog raspusta za jednu sedmicu, a ona je danas usvojena na sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić rekao je da bi se učenici u školske klupe trebali vratiti 31. januara, a nastava će se nadoknaditi u mjesecu junu. Naglasio je da je evidentan porast broja oboljelih nastavnika, osoblja, ali i učenika.

- Marketing -

“Primjetan je veći broj zaraženih i u izolaciji i bojimo se da bi eventualnim ranijim ulaskom u škole moglo doći do eksplozije broja oboljelih, tako da smo se nakon razgovora s kolegama iz Kriznog štaba opredijelili za prolongiranje početka nastave”, rekao je Kozlić.

Predsjednik Kriznog štaba Adnan Jupić je izjavio da je cilj zaštita najugroženijih kategorija, posebno starih osoba, jer djeca i odrasli lakše podnose novi omikron soj koji ima znatno blažu sliku.

“Pratiti ćemo epidemiološku situaciju i ako dođe do pogoršanja, možda ćemo nastavu prolongirati još neko vrijeme, jer smatramo da je to bolja solucija od uvođenja online nastave”, rekao je Jupić.

(Klix.ba)

- Marketing -

BONUS VIDEO

Pet puta više stranih radnika u Federaciji nego u RS-u

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine planira odobriti zapošljavanje 6.037 stranaca u narednoj godini, što je značajan porast u odnosu na trenutnu kvotu od...