Počelo takmičenje u ležanju, za 350 eura se bori devet takmičara: Dođoh da se naspavam

Takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a koje se po 11. put organizuje u etno selu “Montenegro” u Breznima, u Pivi, okupilo je devet takmičara iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novčanu nagradu u iznosu od 350 eura.

Takmičari se nadaju da će oboriti rekord koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ustala nakon 117 sati ležanja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Od prošle godine takmičari, koji leže pod krošnjom stoljetnjeg javora, imaju mogućnost da na svakih osam sati odu u toalet.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ovogodišnje takmičenje ima i kuriozitet jer su pojedini takmičari odlučili i da u Brezna dođu i prilegnu s članovima porodice, pišu Vijesti.me.

Tako se za nagradu takmiče Jelena Nikolić iz Nikšića i njen jedanaestogodišnji sin Milutin, inače najmlađi takmičar do sada. I dok se Jelena za takmičenje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je učenik šestog razreda, su privukli čist vazduh i nagrada.

Žarko Pejanović, sa Zabjela, došao je da sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

– U Podgorici je vruće, nijesam spavao, pa dođoh da se naspavam. Ovdje je odlično – s osmijehom je kazao Žarko.

Njegova supruga i sestra su odlučile da podijele ležaj.

– Došle smo da malo kičmu odmorimo jer previše radimo. A i u Podgorici je prevruće – kazala je Žana.

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića.

– Mislim da je ovo jedan izazov za sve nas, nešto što nije svakodnevica i što se ne gleda često. Mislim da je ovo jedino mjesto gdje imamo ovakvo takmičenje i vjerujem da će biti fino druženje – kazala je Vanja.

Tanja Mijović koja je porijeklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica.

– Pozvale su me prijateljice koje su ovdje bile prošle godine i htjela sam da vidim kako to izgleda. Moram priznati da mi je zanimljivo – rekla je.

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave, svoju busiju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

– Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet rijetko kad gledam, jer nemam kad od skitnje. Vidjet ćemo koliko ću izdržati. Nijesam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati – poručio je Vuk.

Jedan od braće Blagojević koji organizuju takmičenje, Milonja-Mićo, podsjetio je da se pravila nisu promijenila u odnosu na prošlu godinu, a da takmičare očekuju brojne nagrade.

– Dozvoljeno je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon…sve sem ustajanja. Odlazak u toalet je dozvoljen svakih osam sati. Prva nagrada je 350 eura, dok je vrijednost utješnih nagrada oko 500 eura. Prvonagrađeni također dobija rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora – kazao je Blagojević.

Kako je istakao, ove godine imaju i jednu novinu – otvorili su sportski crnogorski klub za ležanje “Montenegro man aktiviti – MMA“, a prostorije za vježbanje im je ustupio “Muay thai” klub tajlandskog boksa. U novootvorenom klubu takmičari su mogli da se psihički i fizički pripreme za takmičenje.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...