Počelo suđenje za jeziv pokušaj ubistva: Majka i nana bacile tek rođenu bebu u kontejner

Suđenje Branki i Milji Prijović, okrivljenima za pokušaj ubistva Miljinog novorođenčeta, počelo je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Sud je donio odluku da se javnost isključili sa suđenja radi zaštite maloljetne oštećene.

- Marketing -

Majku i kćerku Tužilaštvo tereti da su 23. decembra 2020. godine u Rojkovcu počinile krivično djelo pokušaj ubistva, kada su tek rođeno Miljino dijete bacile u kontejner.

Milja P, majka novorođenčeta, optužena je da je počinila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, dok je njena majka, bebina nana, optužena za saučesništvo.

Podsjetimo, jeziv slučaj je otkriven kada je 23. decembra prošle godine oko 20 sati u jednom od kontejnera pronađeno živo novorođenče. Kako je otkriveno, Milja P. je krila od porodice da je trudna i te večeri porodila se sama u kupatilu. Bebu je stavila u kesu i njena majka ju je odnijela do kontejnera i ostavila je u njemu. Užas možda ne bi odmah bio otkriven da Milja nije obilno krvarila. Ekipa Hitne pomoći je ubrzo stigla na lice mjesta i porodilju i njemu majku prevezla u bolnici. Ljekari su odmah znali šta se dogodilo, pozvali su policiju i drugu ekipu Hitne pomoći koja je odmah krenula u potragu za bebom.

Jedan radnik Hitne pomoći došao je do kontejnera u kom se sumnjalo da je beba, polako je izvadio sve kese koje su bile bačene preko nje. Na dnu kontejnera ostale su samo četiri kese i policajka iz Obrenovca je pritrčala da mu pomogne te je polako opipavala jednu po jednu kesu. Kako je kasnije ispričala, kada je jednu dodirnula osjetio se trzaj.

Odmah su izvukli kesu, koja, srećom, nije bila jako vezana te je beba imala nešto vazduha i davala je znake života i hitno je prevezli u bolnicu.

Dok se u naselju dešavala prava drama i borba za život novorođenčeta, suprug uhapšene Branke i otac porodilje vratio se kući sa posla i zatekao brojne velike tragove krvi u stanu, piše Blic.

– Komšinica me je pozvala i rekla da se Milja onesvijestila i da je odvezla Hitna pomoć. Kupatilo je bilo krvavo, kao i dnevna soba. Dok sam čistio, pojavili su se policajci i pitali da li sam bacio đubre i da li se u našem stanu rodila beba. Zaprepastio sam se, a oni su mi rekli da je moje unuče bačeno u kontejner, ali da je srećom živo – rekao je tada šokirani čovjek.

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano