Počela gradnja administrativne zgrade TCK

Uz prisustvo izvršnog direktora za finansije i ekonomska pitanja, Zehre Obralija, i izvršnog direktora za proizvodnju i tehnička pitanja, Izudina Neimarlije, već prvih dana 2014. godine započelo je kopanje i betoniranje temelja nove poslovne adminsitrativne zgrade.

Članovi Uprave TCK Zehra Obralija i Izudin Neimarlija

Tvornica cementa Kakanj je tokom 35 godina uspješne proizvodnje i poslovanja izrasla u prepoznatljiv i snažan domaći brend. Sve ove godine nakon privatizacije razvijala se i rasla vođena vizijom planskog ulaganja i investiranja, nastojeći u svakom trenutku biti odgovoran i krajnje korektan komšija i poslovni partner. Nakon intenzivnog investiranja u pogone kako bi se proizvodnja dovela na takav nivo da zadovoljava sve najviše evropske i svjetske standarde kvalitete i zaštite okoliša, odlučeno je da se prema istim takvim standardima napravi i nova administrativna zgrada

Idejni projekat uradilo je arhitektonski studio “nonstop”, a glavne reference su im Importanne centar Sarajevo i Alta Shopping Centar Sarajevo. Pored moderno opremljenih kancelarija, zaposleni će na raspolaganju imati i savremeno uređen restoran, te prostranu ozelenjenu terasu. Zanimljivo je spomenuti kako će se u jedan dio zgrade ugraditi i najintrigantniji proizvod HeidelbergCementa – providni beton, što je prvi takav slučaj na Balkanu. Nešto manje od dvije hiljade kvadratnih metara poslovnog prostora na 4 etaže gradiće se i uređivati prema najnovijim standardima zaštite okoliša i energetske efikasnosti. Prema riječima rukovodioca građevinskog održavanja, Elvedina Hadžića, zavisno od vremenskih prilika, završetak ovog projekta možemo očekivati krajem 2014. godine.

Možda vam se svidi

Comments are closed.