Povezano

Po čemu su posebne bebe koje su rođene u decembru


Najmanji broj beba u svijetu se rodi tokom decembra, tako da su ovi mališani već od početka posebni. Isto tako, postoji i nekoliko drugih karakteristika koje idu u prilog njihovoj posebnosti.

- Marketing -

Istraživanje u kojem su učestvovali studenti u Španiji i Italiji pokazalo je da postoji veća šansa da oni koji su rođeni u decembru budu jutarnji tipovi. Druga istraživanja pokazala su da djeca rođena u ovom periodu godine imaju tendenciju da ranije zaspe.

Mnogi roditelji brinu o tome kako će njihovo dijete vjerovatno biti najmlađe u vrtiću, ali ovo je zapravo dobra stvar, jer kasnije ta djeca postaju itekako uspješna. Istraživanja pokazuju da najmlađi često nadmaše starije kada je riječ o uspjesima na fakultetu.

Guardian je izvještavao da su analize popisa stanovništva u Velikoj Britaniji utvrdile da će bebe rođene u decembru najvjerovatnije postati stomatolozi. Također, dječaci imaju veću šansu da budu ljevoruki, objavio je Univerzitet u Beču. Učestvovalo je 13 hiljada ispitanika, a dokazano je da je 7,5 posto žena i 8,8 posto muškaraca ljevoruko.

Ako vjerujete u horoskop, sigurno će vam biti važno da li će se dijete roditi prije ili poslije 21. decembra. Oni koji su rođeni u periodu od 1. do 21. su strijelci i ekstroverti su koji vole putovanja. Ako vaše dijete dođe na svijet u periodu od 22. do 31. decembra, bit će jarac, što znači da će biti odlučna i pouzdana osoba.

Još jedan odličan podatak je taj da bebe rođene za vrijeme Božića imaju najveću statističku vjerovatnoću da žive duže od 100 godina.

- Marketing -

Najnovije

Popularno