Pljačku u Kaknju izveli profesionalci? Policija pronašla automobil i uhapsila jednu osobu

Popularno

Povezano

U četvrtak se oko 10 sati dogodila pljačka u prodavnicu oružjem u centru Kaknja.

Po detaljima koji su objavljeni u posljednjem periodu može se pretpostaviti da je sve unaprijed dobro isplanirano što upućuje na profesionalne razbojnike?

- Marketing -

Toga dana Policijska stanica Kakanj putem telefona obaviještena je da su  dva nepoznata, maskirana lica, uz prijetnju oružjem izvršili razbojništvo u prodavnici “Top Sport”, koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, kojom prilikom je ukraden određen broj pištolja i novčanik sa ličnim dokumentima uposlenice M.M., iz Kaknja.

Pronađen automobil, jedna osoba uhapšena

Nije dugo trebalo da profesionalnim radom pripadnici MUP-a ZDK-a napreduju u istrazi pa je u okviru aktivnosti na rasvjetljavanju pljačke pronađen automobil a zatim uhapšena i osoba koja se dovodi u vezu s istim.

Koordiniranim radom i razmjenom operativnih i obavještajnih podataka sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer oko 20 sati na parking prostoru u ulici Ramiza Salčina u Sarajevu, pronađeno je putničko motorno vozilo marke “Renault Laguna”, koje se može dovesti u vezu sa razbojništvom izvršenim u Kaknju.

  • Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te su od strane policijskih timova poduzimane intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela, kao i identifikovanju i lišenju slobode izvršilaca istog, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Odlična saradnja MUP-a ZDK i MUP-a KS

Na mjestu gdje je pronađeno navedeno vozilo uviđaj je izvršila ekipa Četvrte PU, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti određeni predmeti i tragovi, koji će biti predmet potrebnih vještačenja i korišteni kao dokazi u daljnjem postupku, nakon čega je vozilo preuzeto od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i specijalnim vozilom prevezeno na službeni parking prostor navedenog ministarstva u Zenici.

Vozilo kao trag

Pronalazak vozila sigurno je bio trag za hapšenje osobe koja se dovodi u vezu sa razbojništvom izvršenim u Kaknju.

Tako je istog dana na području Sarajeva uhapšen 25-godišnji K.A., nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je izvršio razbojništvo.

K.A. je sproveden u prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja predmetnog razbojništva, dok se za ostalim izvršiocima intenzivno traga.

  • Aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavljaju a ova uspješna policijska akcija je primjer dobre i kvalitetne saradnje između policijskih agencija, u kojoj je pružena podrška i pomoć policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo doprinjela uspješnom rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva, saopćeno je iz MUP-a ZDK.
- Marketing -

Najnovije