Plišani medvjedići čekaju bolja vremena za druženje s djecom

Popularno

Povezano

Više od 20.000 plišanih medvjedića čeka neka bolja vremena i jenjavanje pandemije u malom selu na istoku Mađarske kad će napokon izaći iz skladišta i doći u ruke djeci.

“Mama plišanih medvjedića”, Valeria Schmidt, brine o svojoj dragocjenoj kolekciji medvjedića, sada zapakiranih u plastične vrećice zbog neuobičajeno dugog zimskog sna u skladištu dok je Mađarska i dalje u djelomičnom ‘lockdownu’ zbog koronavirusa.

  • Poklanjam medvjediće dječjim jaslicama, vrtićima i siromašnim obiteljima. Radim izložbe za (dječje) ustanove, jednu vrstu terapeutskog kutka s oko 30 do 50 medvjedića s kojima se djeca mogu igrati. Nažalost, zbog situacije s virusom to sada ne mogu”, kaže Schmidt.
- Marketing -

Šezdesetdvogodišnja Schmidt, koja ima četvero odrasle djece, 40 godina sakuplja medvjediće i ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda 2019. za najveću svjetsku kolekciju. Njezina strast za medvjedićima proizlazi iz trauma iz djetinjstva. Roditelji su joj se rastali kad je imala četiri godine i odrastala je u teškim uvjetima uz majku alkoholičarku.

  • Ne samo da nismo imali igračke, nego smo jedva imali odjeću. Zbog toga sam željela medvjedića kako bih ga mogla zagrliti i dobiti malo ljubavi”, rekla je.

Mnogo puta dnevno zagrli i pogladi svoje medvjediće i kaže da su joj izliječili dušu.

  • Sad ovi medvjedići nadoknađuju svu glad, nedostatak ljubavi, igračke i sve ostalo. Pogotovo kad vidim djecu koja dolaze vidjeti moju izložbu i vidim radost i sreću u njihovim očima”, zaključila je, prenosi Hina.
- Marketing -

Najnovije